Şampuanlar Göze Zarar Verir mi?


Gözlerimiz bir önceki yazımızdada belirttiğimiz gibi vücudumuzun en hassas ve en önemli organlarından birtanesidir.Hassas olma nedeniyle mikroplara ve kimyasal maddelere karşı korumak gerekir.Ancak gözlerimizin hassasiyeti kişilere göre değişmektedir.Özellikle çocuklarda acı hissi  sebebiyle fazla reaksiyon gösterdiklerinden dolayı çocuk şampuanlarında göz yakıcı kimyasal içermez.

Bazı araştırmalara göre Hassas olan kişilerde banyo sonrası göz kızarması olması kullanılan şampuana bağlı olup göze zarar vermediği belirtilmiş.

Aynı anüs , burun ve vajina gibi bölgelerdede kızarıklık vs gibi oluşumlar şampuanların oraya kaçması sonucu rahatsız edebileceği ancak zarar vermeyeceği bildirilmiştir,siz yinede dikkatli olunuz her ne kadar zarar vermediği söylensede sonuçta kimyasal madde içermektedir.

Tabiki bunların hepsi kesin net olmamakla birlikte araştırmalar sonucu açıklamalardır.

Göze şampuan kaçarsa ne yapmalı?
Gözünüze şampuan kaçması sonucu yanma hissi olacaktır,Bolca duru su ile yıkamanız yeterli olacaktır.Eğer şampuanla başınızı yıkarken gözlerinizde yanma oluyorsa tabiki gözlerinizi kapatmanız en etkili sonuç olacaktır.

Şampuan dışında sabunlardada aynı şey söz konusudur,fakat sabunlarda gözlerde yakıcı etkisi şampuandan daha fazladır,araştırmalarda göze yanma etkisi versede zarar vermiyeceği söylenmiştir.Şampuanda olduğu gibi gözünüze sabun kaçması sonucu bol duru suyla yıkamanız gerekmektedir.