Göz Sulanmasına Bitkisel Çözüm

göz sulanması

Hemen herksin belirli zamanlarda başına gelen göz sulanması, aslında ciddiye alınması gereken bir durumdur. Göz sulanması tedavi edilmediği takdirde, görme duyumuzun zarar görmesine ve enfeksiyon kaparak hastalığın daha ciddi bir boyut kazanması ihtimaller arasındadır. Göz sulanmasının birden fazla nedeni vardır. Gözyaşına bağlı ya da dış etkenlere bağlı olarak gözlerde aşırı sulanma meydana gelebilir. Çapaklanma, göze toz ya da yabancı cisim kaçması, göz iltihaplanması, alerji, nezle veya kronik sinüzit, soğuk havalar, söz sağlığına dikkat etmemek; göz sulanması sorununun başlıca nedenleridir. Bu şikayetler kış aylarında daha çok artmaktadır. Göz sulanması belirtileri sadece tek bir gözde de meydana gelebilir, aynı anda iki gözde de ortaya çıkabilir. Hatta göz sulanmasının bulaşıcı olma ihtimali de vardır ve diğer göze de sonradan bulaşabilir. Bu yazımızın devamında sizlere göz sulanmasına karşı bitkisel tedavi yöntemleri sunacağız.

Göz sulanması bitkisel tedavisi
Göz sulanmasına iyi gelen bitkiler: Gül, soğan, ekşi nar, göz otu, sarı halile (Doğu Hindistan'da yetişen şifalı bir bitki).

Göz sulanması şikayeti olan bireyler, tedavi için taze veya kuru göz otu yiyebilirler.

Bir adet soğanı rendeleyerek ya da ezerek, soğan suyu elde edin. Göz sulanmasına karşı bu suyu göz kapağına sürün.

Bir miktar taze gül yapraklarını ezin ve suyunu sıkın. Gül posasının üzerine bir miktar soğan suyu ilavede ederek güzelce karıştırın. Öncelikle göz kapaklarını ılık su ile temizleyin ve ardından bu karışımı sürün.

Sarı halile, öncelikle ezilir ve elde edilen toz bir miktar ekşi narla karıştırılır. Elde edilen karşımım nazikçe göz kapağına sürülür.

Göz sulanmasına karşı en etkili bitkisel yöntemlerden biri de, göz otu ve soğan suyunun karıştırılarak göz kapağına uygulanmasıdır.