Göz Kanlanmasına Bitkisel Tedavi

Göz Kanlanması neden olur?, Göz kanlanmasının sebepleri nelerdir? , Göz kanlanması nasıl tedavi edilir, Göz kanlanması bitkisel çözüm ,Göz kanlanmasına ne iyi gelir ile ilgili bilgilendirme.

Hemen hemen hepimizin başına göz kanlanması rahatsızlığı gelmiştir.Bu rahatsızlık tek göz veya iki gözdede kendisini gösterebiliyor.Göz kanlanması adıyla bildiğimiz rahatsızlık gözümüzün dış kısmında bulunan beyazlığın,damarlarda şişme veya açılması akabinde göz kanlanması rahatsızlığı oluşuyor.

Göz Kanlanması Belirtileri;

  • Gözümüzde ağrılar oluşabilir.
  • Gözlerde akıntı
  • Gözümüzde kaşınma
  • Gözde şişkinlik
  • Bulanık Görme ve görmede problemler
Üstte saydığımız belirtiler yoksa göz kanlanması rahatsız etmez.Göz kanlanması rahatszılığı zamanla kendisini gösterebileceği gibi,gözde alerji veya yaralanmalar sonucundada Göz Kanlanması rahatsızlığı olabilir.

Peki Bu Göz Ganlanması (Göz Kızarıklığı) Nedir?


Göz kanlanması rahatsızlığı göz akının tabakadaki damarların şişmesi sonucunda gözlerde oluşan kırmızılığı ifade edebilmek için kullanılır.Bunun dışında şu aşağıdaki durumlardada Göz Kanlanması kelimesi kullanılabilir.


  • Konjunktival kanama (Gözlerde bulunan akda çatlama)
  • Blefarit (Göz kapaklarında iltihaplanma)
  • Arpacık (Göz kapağının üzerinde çıkan sivri ,kırmızı bir şişlik)
Bu rahatsızlık ciddiliği duruma göre değişebilir.Gözdeki akda bir veya iki genişleyen damarda bulunabilir.kırmızı renk gözümüzde bulunan akı tamamende kaplayabilir.


Göz Kanlanmasına Neden Olabilecek Durumlar;
Gözlerde kuruma,gözyaşının bulunmuş olduğu bezelerin artık yeteri kadar gözyaşı üretmemesi yada üretilmiş olan bu gözyaşlarının içerisinde bulunan gözü besleme ve yağlama türü özelliklerin yetersiz kalması akabinde oluşur.Gözlerde kuruma , göz yüzeyinde iltihaplanmasına neden olur bunun yanısıra gözlerde tahriş oluşturur ve göz kanlanması dediğimiz olay gerçekleşir.

Göz kuruluğu hastalığı tedavi edilmesede,yönetilebilir.Göz kuruluğu hastalığında tedavi yöntemi olarak yapay gözyaşı damlaları yada punktum tıkaçları ile tedavi yöntemi uygulanmaktadır.Bir göz doktoruna görünerek sizin için en uygun tedavi yöntemini öğrenebilirsiniz.

Alerji;

Göz kanlanması rahatsızlığı alerjik bir reaksiyonun belirtisidir.Bağışıklım sisteminizin bazı alerjilere karşı tepkisidir.Bu alerjik durumlar polen,hayvan kepeği veya kimyasal ürünler , makyaj malzemeleri,kontakt lensler vs vs.Bu tür alerjik durumlara karşı vücudunuz histamin salgılar.Histaminin salgılanmasıyla birlikte vücudunuzda kan damarlarında genişleme olur bu nedenle gözlerinizde kanlanma ve sulanma meydana gelir.
vücudunuzun etkilendiği alerjik materyallerden uzaklaşmanız yada antihistamin özellikli bir göz damlası kullanmanız bu rahatsızlıktan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Göz Nezlesi;
Göz nezlesi bilinen en yaygın ve bulaşıcı bir enfeksiyonlardan biridir.Genel olarak okula giden çocuklarda görülmektedir.göz kapağının iç yüzeyinde bulunan gözakının ince zar enfeksiyon kapar ve gözlerde tahrişlenme olur,kan damarlarında tahrişlenme meydana gelir ve şişer.Dolayısıyla gözde kızarma meydana gelir.

Korneal Ülser;
Korneal ülser gibi rahatsızlıklar görme duyumuzu tehdit ederler,bu rahatsızlığı bulunan hastaların acil bir şekilde tedavi sürecini başlatmaları gerekir,Gözde kanlanma,göz ağrısı,görmede azalma ve gözlerde akıntı meydana gelir.
Korneal ülser hastalığı tedavi olmayan hastalarda göz enfeksiyonu olması sonucunda ortaya çıkar.

Soğuk Algınlığı ve Nezle:
Gözlerde kanlanma,göz şişmesi yanısıra burunda akıntı olduğunda soğuk algınlığı veyahut nezle olmuş olmanız yüksek ihtimaldir.

Hamilelik;
Hamile olan bayanlar için hormonel yapıda değişiklik olduğundan dolayı gözlerdede bir çok değişiklikler meydana gelmesi mümkündür.Göz kanlanması,göz kızarması,göz kuruluğu bunların yanısıra gözlerde kaşıntı ve ışık olan ortama karşı hassaslık söz konusu olabilir.
Hamilelik ek olarak korneanın şeklinde değişiklik olmasına sebebiyet verebilir.Bu sebeple kontakt lenslere karşı hassasiyet yada görme duyunuzda azalma yaşanabilir.Göz kanlanması ve bu problemlerin hepsi geçicidir.Doğum yaptıktan sonraki 10 ila 20 gün arasında kaybolur.

Sigara;
Sigaranın vücudumuza ne kadar zarar verdiğini hepimiz biliyoruz bu sebeple sigaranın zararlarına değinmeyeceğiz,yalnız sigara kullananlarda göz kuruluğu,göz yanması

Göz Kanlanması Bitkisel Tedavi;
Doğada bir çok bitki insan vücuduna yararlıdır,bu bitkilerin hangilerinin neye yaradığını ve kullanım şeklini bilmek gerekir.

Rezene Tohumu; 
Rezene Tohumu Göz kanlanmasına iyi gelen bir bitkidir.Bunun dışında gözde oluşan kızarıklık,enfeksiyon ve alerjileri ortadan kaldırabilir.Bir çok hayvanın gözlerini tedavi etmek için kullandığı bitkilerin başında rezene tohumu gelmektedir,özellikle yılanlar göz tedavisinde bu bitkiyi kullanırlar.

Kullanımı; 
Bir bardak suyun içerisine 1 çay kaşığı kader rezene tohumu ilave ederek 3-4 dakika boyunca kaynatıyoruz,kaynadıktan sonra ılımaya bırakıyoruz,ılıdıktan sonra bir pamuk yardımıyla gözlerimiz kapalı bir şekilde sürüyoruz.Hatta rezene suyuna bandırdığımız pamuğu 10-15 dakika boyunca gözümüzün üzerinde tutuyoruz.Bu bitkisel tedavi yöntemiyle hem göz kanlanmasına çözüm olacağı gibi hemde görme duyunuzu kuvvetleştiricektir.

Soğuk Su: 
Göz sağlığımız için kullandığımız soğuk su sıcak sudan daha iyidir.Göz kanlanmasına karşı soğuk su tedavisi uygulayacağız,soğuk suyla yüzümüze suyu çarpmadan yıkayarak soğuk su tedavisi yapacağız,bunun yanısıra buz tedaviside uygulanabilir,fakat buzu çok fazla gözümüzün üzerinde tutmamamız gerekir.Soğuk su ve buzlu tedavi yöntemi ile gözlerinizde rahatlama olacaktır.

Çay: 
Yine göz kanlanmasına iyi gelen bitkiler arasında günlük olarak tükettiğimiz çay var.Paket veya poşet çaylar göz kanlanması için faydalıdır.Mevcut çay poşetini Sıcak suyumuzda 10 saniye kadar beklettikten sonra ,göz kapağımızın üzerine zarar vermeyecek yani yakmayacak şekilde koyuyoruz ve 10 dakika boyunca bekletiyoruz.Göz kanlanmasına iyi geleceği gibi,göz şişmesi ve ağrılarına iyi gelecektir.