Göz Sulanması Enfeksiyonu Nedir?


Göz sulanması sorunu ile sürekli karşı karşıya kalan bireyler göz hekimine görünmezlerse, gözlerinin enfeksiyon kapması yüksek bir ihtimaldir. Göz sulanması enfeksiyonu; göz sulanması sonrasında gözün enfeksiyon kaparak, ciddiye alınmadığı takdirde görmeyi tehdit edecek bir boyuta taşınmasıdır. Özellikle bebeklerde ve çocuklarda daha sık rastlanan göz sulanması sorununun hemen tedavi edilmesi gerekmektedir.

Uzmanlara göre, göz sulanması bireylerin göz sağlığına tehdit oluşturan bir durumdur. Bireylerde sıklıkla görülen bu göz sorunu, kesinlikle ihmal edilmemelidir. Çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan göz enfeksiyonların tedavisi mümkündür.

Çocuklarda göz sulanmasının sıklıkla ortaya çıkmasına bağlı olarak, bu durum çeşitli sebeplerden kaynaklanmaktadır. Bunların başında; göz kapaklarında yapısal bozuklukların olması, gözyaşı kanalında tıkanıklık, göz tansiyonu hastalığı, gözün darbe alması veya sert bir cismin göze kaçması gelir. Tüm bu sebeplere bağlı olarak çocuklarda göz sulanması ortaya çıkar. O nedenle çocuklarınızın gözlerinde belirli aralıklarla sulanma meydana geliyorsa, mutlaka bir hekime götürmelisiniz. Bu sayede göz sulanmasının altında yatan nedenler de ortaya çıkacaktır.