Göz Sulanmasına Doğal Çözüm Yolları

goz-sulanmasi-cozum
En yaygın göz sorunları arasında yer alan göz sulanması, çeşitli çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Her yaş insanda ortaya çıkan bu göz sorununu gidermek için doğal ve bitkisel yöntemlere başvurabilirsiniz. Tabi, öncelikle doktora görünmeniz ve gözlerinizdeki sulanmanın nedenini öğrenmeniz gerekir.

Çoğu kişi gün boyunca gözlerinde kızarma ve yaşarma gibi sıkıntılardan muzdarip olmaktadır. Özellikle bilgisayar karşısında uzun vakit harcayan kişilerde bu durumlar sıkça gözlenir. Kitap veya gazete okurken de gözlerinizde yaşarma olabilir. Bu durum, bazen göz kırılma kusurlarından (miyop, astigmat, hipermetrop) kaynaklanabilir. Eğer gözünüzde herhangi bir rahatsızlık yoksa, göz sulanmasını ortadan kaldırmaya yardım edecek doğal yöntemler aşağıda yer almaktadır.

Göz Sulanması için Doğal Tedaviler


  • 1 bardak süte 4 çorba kaşığı ısırgan suyu, 2 çorba kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı kaynar su döküp, sabah aç karınla içerseniz, gün boyunca gözünüzde sulanma, sık sık kırpma halleri olmaz. 
  • 1litre kaynayan suya bir avuç kadar çilek yaprağı ekleyin ve 15 dakika bekletip, suyunu süzün. Yapraklar ılınınca gazlı bezin arasına alın ve göz kapaklarınızın üzerinde 20 dakika bekletin.
  • Şeffaf bardağa temiz su doldurun. Bardağın arkasına renkli kağıt yerleştirip, bardağa bakın. 
  • Karşınızda oturan insanın ellerine gözünüzü kırpmadan 2 dakika dikkatlice bakın.